رگولیشن Regulation یا رگولاتوری در لغت به معنی نظارت است. رگولاتوری در فارکس به معنی نظارت نهاد های قانونی و مالیِ دولتی یا خصوصی بر کارگزاریهای فارکس است و این نظارت به نوعی باعث اعتبار یافتن بیشتر بروکرهای فارکس نزد مشتریان میشود.
به همین دلیل وقتی میبینید در سایت یک بروکر از عبارت رگولاتوری یا رگولیشن استفاده شده با اطمینان بیشتری میتوانید پول خود را به آن بروکر بسپارید و در آنجا به ترید جفت ارز های مختلف یا سیافدی ها مشغول شوید.
رگولیشن یا همان نظارت قانونی برای بسیاری از تریدر های فارکس، اهمیت زیادی در انتخاب بروکرهای فارکس دارد.
رگولاتور آف شور (Offshore)
برخی از رگولاتور ها به رگولاتور های آف شور (Offshore) معروف هستند. آف شور به مناطق آزاد اقتصادی گفته می شود که کمترین مالیات را دارند و در قوانین اقتصادی و مالی کمترین سخت گیری را اعمال می کنند. رگولاتورهای آف شور به دلیل نظارت کم بر عملکرد موسسات و شرکت های مالی، از اعتبار کمتری برخوردار هستند و همین نظارت پایین و قوانین سهل آنهاست که به کشورهای تحریمی چون ایران خدمات ارائه می دهند.
فواید رگولاتوری در فارکس برای بروکرها چیست؟
مانند نشان استاندارد که مثلا در ایران به برخی کالاها داده شده است و باعث اعتبار بیشتر آن کالاها میشود، رگولاتوری نیز در مورد بروکر ها همین نقش را بازی میکند.
زیرا یک بروکر برای اینکه عنوان بروکر رگوله را به خود بگیرد باید یک سری شرایط را داشته باشد و هر بروکری نمیتواند این عنوان را داشته باشد.
دلیل اهمیت رگولاتوری در بازار فارکس این است که مشتریان با بروکر های رگوله نشده ممکن است به مشکلاتی بر بخورند که در بروکر های رگوله این مشکلات به واسطه نظارت نهاد های مالی برطرف شده است.
به عبارت دیگر میتوان گفت که بروکر های رگوله، یک سری امتیازات دارند که آنها را از بروکر های غیرقانونی متمایز میکند.
آیا بروکر ما به اندازه کافی پشتوانهی مالی دارد؟
یک بروکر فارکس، باید از یک حد نصاب سرمایه ای برخوردار باشد تا صلاحیت رگوله بودن پیدا کند.
کمبود اعتبارات در بروکر میتواند در زمان نوساناتِ بازار، بروکر را آسیب پذیر کند و در خطر ورشکستگی قرار دهد به همین دلیل است که بسیاری از بروکر های غیر قانونی پس از مدتی فعالیت، اعلام ورشکستگی میکنند.
بروکر های ورشکسته، قادر به بازپرداخت موجودی ها و سرمایه مشتریان خود نیستند و عملا سرمایه مشتریان در این بروکر ها برای همیشه از دست میرود.
پس بروکر وقتی تبدیل به یک بروکر رگوله شد میتوان گفت که امنیت سرمایۀ مشتریان را تضمین میکند.
آیا بروکر قیمتها را درست نشان میدهد؟
یکی از نارضایتی ها و مشکلاتی که ممکن است تریدر ها با یک بروکر غیر قانونی داشته باشند نادرست بودن چارت هاست.
یعنی مثلا ممکن است بروکر سفارشات مشتریان را به نفع خود و به زیان تریدر ها جابه جا کند و موجب زیان زدن به تریدر ها میشود سپس با کندل سازی و تغییر فریبکارانۀ چارت، سعی در پوشش دادن این اقدامات دارد.
هر بروکر رگوله شده، موظف به ارائه اطلاعات دقیق و درست به مشتریان خود است.
اگر در یک بروکر رگوله نشده، پوزیشنهای سنگین گرفتهاید باید بدانید که نباید زیاد به حدود زیان و سود یا میزان مارجین خود مطمئن باشید چون بروکر میتواند در چند لحظه بدون اینکه در واقعیت اتفاقی افتاده باشد با یک صحنه سازی فریبکارانه در چارت یا دستکاری در سرورها، حد زیان یا سود را اجرا نکند یا زودتر حد ضرر را بزند و یا اینکه حتی حساب را کال مارجین کند و زیان های بزرگی را به موجودی شما وارد کند ولی در یک بروکر رگوله به دلیل التزام به قوانین، این مشکلات نخواهد افتاد.
آیا بروکر سفارشات مرا به درستی اجرا میکند؟
ریسکِ کار کردن با یک بروکر غیر قانونی بسیار بالاست و گاها این بروکر ها آشکارا اقدام به کلاهبرداری از مشتریان میکنند.
مثلا امکان دارد واریزی های مشتریان به بروکر، ثبت نشود یا تغییر داده شود و یا اینکه برداشت های مشتریان پردازش نشود و پول ها از طرف بروکر به مشتریان پرداخت نشود.
در یک بروکر رگوله شده، افراد میتوانند در صورت بروز کوچکترین مشکل با بروکر، نزد نهاد رگولاتور از بروکر شکایت کنند.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.