پلتفرم معاملاتی فارکس

پلتفرم های فارکس ابزاری برای ورود به بازار جهانی فارکس می باشند. در مقاله های پیشین، موجود بر روی وب سایت شرکت نیکس، با بازار معاملاتی فارکس آشنا شدید. بازار فارکس بزرگترین بازار تجارت جهانی ارز است که تنها به خرید و فروش ارزهای خارجی می پردازد. بهره مندی از دانش کافی در زمینه تجارت آنلاین، بازار ارز، مسائل سیاسی و اقتصادی جهان و البته پلتفرم های فارکس لازمه ورود به این بازار می باشد.

حال به این سوال می پردازیم که ابزارهای تجاری و پلتفرم های فارکس برای ورود به این بازار جهانی از چه طریق قابل دسترسی می باشند؟ آیا دانش و اطلاعات کافی برای ورود به این بازار را دارم ؟ بهترین اپلیکیشن فارکس کدام است؟ چه کسی می تواند راهنمای درست من برای رسیدن به اهدافم باشد؟ البته که بروکر نیکس می تواند پاسخگوی بسیاری از سوالات شما در عرصه سرمایه گذاری صحیح باشد. شما می توانید از طریق آموزشهای ارائه شده توسط تیم متخصص نیکس و دریافت مشاوره حرفه ای در خصوص آشنایی با پلتفرم های فارکس و نحوه انجام معاملات بویژه معامله در فارکس از ایران، به راحتی وارد این بازار جهانی شوید.

لازم به توضیح است که طبق گزارشات بانک جهانی حداقل حجم روزانه معاملات در این بازار از طریق پلتفرم های فارکس در سال 2018 حدود 6.6 تریلیون دلار بوده است. بنابراین شناخت بهترین اپلیکیشن فارکس و سرمایه گذاری در بازار فارکس فرصت بسیار مناسبی برای کسب درآمد بالا به شمار می آید.
پلتفرم معاملاتی چیست؟
لتفرم معاملاتی در واقع اپلیکیشن یا نرم افزاریست که توسط کارگزار به مشتری جهت دسترسی وی به بازار فارکس معرفی می شود. پلتفرم های فارکس می تواند بصورت پرتال تحت وب، برنامه های معاملاتی قدرتمند موبایل و یا برنامه ای جداگانه قابل دسترس باشد. این پلتفرم ها قابلیت جستجوی سریع و پردازش سفارشات مشتری را دارا می باشند. از آنجایی که امکان دسترسی به بازار فارکس می بایست از طریق یک کارگزار صورت پذیرد معمولاً پلتفرم ها نیز از طریق آنها معرفی می شوند.

بعضی کارگزاران و بانکهای بازار فارکس دارای اپلیکیشن فارکس حرفه ای مختص خود می باشند یعنی برحسب اولویتهای بازار ارزی خود و جهت برطرف کردن نیاز داخلی، معاملات ارزی را از طریق پلتفرم های فارکس اجرا می کنند.

در ادامه به معرفی پلتفرم های فارکس و بیان مزایا و معایب هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.
اواع پلتفرم های معاملاتی
اولین گزینه در طبقه بندی پلتفرم های فارکس قابلیت دانلود آنهاست. بدین ترتیب که با دانلود اپلیکیشن فارکس و نصب آن برروی دستگاه خاصی اعم از کامپیوتر یا موبایل می توان از آن استفاده کرد. در غیر صورت می بایست پلتفرم فارکس تحت وب قابلیت اجرا شدن داشته باشد بدان معنی که دسترسی به پلتفرم با اتصال دستگاه به اینترنت و ورود شما به حساب کاربری تان امکان پذیر خواهد بود. در حال حاضر برنامه های معاملاتی قدرتمند موبایل نیز مشتریان خود را جلب کرده اند.

اغلب پلتفرم های فارکس زبان برنامه نویسی پیچیده ای دارند که می تواند معامله گر را در جهت توسعه و اجرای بهتر معاملات خود یاری رساند. براساس زبان برنامه نویسی، پلتفرم های فارکس به صورت زیر دسته بندی می شوند:

(MT4 (META TRADER) / MT5 (META TRADER :
دو نوع پلتفرم یا اپلیکیشن متاتریدر به دلیل سهولت کاربرد و محبوبیت در نزد معامله گران در سراسر دنیا قابل مشاهده است. شایان ذکر است که از میان پلتفرم های فارکس هم اکنون به روزترین آن یعنی MT5 توسط بروکر نیکس مورد استفاده قرار می گیرد.

C TRADER :
به عنوان یکی از پلتفرم های فارکس دارای شبکه ارتباط الکترونیکی با قابلیت اتصال مستقیم به شبکه فارکس می باشد .

NINJA TRADER :
پلتفرم نینجا تریدر برای معامله گران فعال که ابزارهای تجزیه و تحلیل فنی زیادی می خواهند ایده آل است. این پلتفرم دارای نمودار عالی ، تجزیه و تحلیل در زمان واقعی ، شاخص های فنی قابل تنظیم ، نمودار معامله گر (ابزار ورود سفارش بر اساس نمودار) و هزاران برنامه و افزودنی از توسعه دهندگان شخص ثالث است.

ACT TRADER :
این پلتفرم به دو مدل تحت وب و اپلیکیشن قابل دانلود عرضه شده می باشد.

CURRENEX :
نمونه ای دیگر از پلتفرم های فارکس است که در دو نسخه متفاوت برای افراد کم تجربه و حرفه ای ارائه شده است.

TRADE STATION :
نوع دیگر از پلتفرم های فارکس که به زبان برنامه نویسی Lua نوشته شده است. (زبانی ساده با قابلیت گسترش پذیری)
مقفایسه بهترین پلتفرم های فارکس
شرکت نرم افزاری Meta Quotes که شرکتی روسی و صاحب پلتفرم های تجاری متاتریدر 4 و 5 می باشد، در سال 2006 طی اعلامیه ای رسمی جایگزینی متاتریدر 5 را با نسخه 4 آن و همچنین عدم پشتیبانی خود از نسخه 4 این پلتفرم فارکس اعلام نمود.

حال به مقایسه دو تا از پلتفرم های حرفه ای فارکس پرداخته و مهمترین معایب و فواید هر یک را بررسی می کنیم.

از میان پلتفرم های فارکس اپلیکیشن متاتریدر 4 در سال 2005 به بازار عرضه شد و به دلیل داشتن استانداردهای لازم برای عملکرد بازار فارکس مورد استقبال معامله گران و کارگزاران قرار گرفت. اپلیکیشن متاتریدر 5 در سال 2010 وارد بازار شد اما در آن زمان چندان مورد قبول واقع نشد چرا که آشنایی معامله گران با نسخه قدیمی آن شرایط معامله را برایشان آسان می ساخت و قطعاً سازگاری با نسخه جدید نیازمند زمان و حتی آموزش لازم داشت.

 

نسخه 4 اپلیکیشن متاتریدر تنها امکان انجام معاملات ارزی فارکس را برای معامله گران فراهم می سازد در حالیکه نسخه 5 متاتریدر نه تنها معاملات ارز جهانی بلکه سایر معاملات بورس را نیز پشتیبانی می کند. بنابراین می تواند جاذبه بیشتری برای معامله گرانی که در چند بازار فعال هستند داشته باشد. متاتریدر 5 دارای ویژگی هایی متفاوت از نسخه 4 آن است ضمن آن که زیرساختهای مشابه آن نیز به روز رسانی و پیشرفته تر شده است.

 

قابلیت اجرای سفارشات در پلتفرم های معاملاتی فارکس نسخه متاتریدر 4، به سه دسته و در نسخه 5 آن به 4 دسته طبقه بندی می شوند. آنچه در هر دو نوع از پلتفرم های حرفه ای فارکس مشترک است 1) سفارشات آنی : بدان معنی که پلتفرم در زمان ارائه درخواست شما قیمت لحظه ای را ارائه می دهد و شما مجاز به قبول یا رد آن هستید. 2) سفارشات از پیش درخواست شده: بدان معنا که قبل از ارسال سفارش از کارگزار درخواست قیمت شده و سپس شما می توانید سفارش مورد نظر خود را تایید یا لغو کنید. 3) کارگزار طبق مذاکره اولیه با معامله گر قیمت را تعیین می کند که البته این حالت نیاز به توافق از پیش تعیین شده ای نیز دارد. 4) این نوع قابلیت از سفارشات که تنها در نسخه 5 متاتریدر قابل دسترسی است، سفارش شما را به یک سیستم خارجی که متصل به معاملات تجاری فارکس است ارسال کرده و قیمت لحظه ای بازار را به شما پیشنهاد می دهد.

 

پلتفرم متاتریدر 4 در ارتباط با بعضی شرکتها و بانکهای تأمین کننده نقدینگی دارای محدودیت هایی است اما زیرساخت متاتریدر 5 به گونه است که ارتباط با سیستمهای تامین کننده نقدینگی در هر محلی که معامله انجام می شود به راحتی امکان پذیر می باشد.

 

پایگاه اطلاعاتی که نسخه 4 متاتریدر بر روی آن اجرا می شود محدودیت پذیرش 10 میلیون معامله را دارد. با توجه به استقبال معامله گران از بازار جهانی فارکس و افزایش کارگزاران و معامله گران در این بازار، این رقم بسیار محدود کننده است. اما در نسخه 5 متاتریدر حجم معاملات بصورت نامحدود برنامه ریزی شده است بدان معنی که با افزایش معاملات به بیش از 10 میلیون معامله، سیستم همچنان با سرعت و کیفیت اولیه به کار خود ادامه می دهد.

 

پلتفرم متاتریدر 4 گزارشات بازار فارکس را تنها در فرمت HTML ارائه می دهد در حالی که نسخه 5 آن قابلیت ارائه گزارشات هم بصورت HTML و هم بصورت فایل اکسل را دارد.

 

در پلتفرم متاتریدر 5 می توانید به قیمت کف بازار یعنی بهترین قیمت ارائه شده دسترسی داشته باشید که برای مشاهده آن کافی است دکمه های alt+B را فشار دهید. البته این قابلیت در نسخه 4 متاتریدر موجود نمی باشد.

 

در این دو نمونه از پلتفرم های فارکس از تئوری داو که مبنایی برای تحلیل شاخص های فنی بازارهای مالی است، برای دست یافتن به یک الگوی قیمت استفاده می شود. در این الگو با استفاده از محاسبات ریاضی، نمودار ها و خطوط ، به پیش بینی قیمت می پردازند. تفاوت آنها نیز در تعداد شاخص های فنی برای انجام تحلیل آماری است، تعداد این شاخص ها در پلتفرم متاتریدر 5 به 38مورد افزایش یافته اما در نسخه 4 آن 30 مورد می باشد.

 

پلتفرم متاتریدر 5 در زیرساخت خود دارای تقویم اقتصادی به عنوان اصلی ترین ابزار تحلیلی بازار فارکس جهت دریافت اطلاعات و اخبار لحظه ای جهان اعم از اطلاعیه های بانکهای جهانی و اخبار اقتصادی و سیاسی جهان می باشد. شما می توانید براساس اخباردریافتی، منابع مالی و شاخص های بازار مالی را شناسایی واز تأثیر آنها بر قیمت ها آگاهی پیدا کنید. این بخش نیز در نسخه 4 متاتریدر آن موجود نمی باشد.

 

این پلتفرم های فارکس مجهز به سیستم ایمیل و قادر به ارسال اطلاعیه از مرکز معامله می باشند با این تفاوت که در متاتریدر 5 امکان ارسال ایمیل به همراه پیوست آن فراهم شده است.

 

در پلتفرم متاتریدر 5 قابلیت انتقال وجه بین دو حساب موجود در یک سرور تجاری وجود دارد درحالیکه در نسخه 4 آن انتقال وجه از طریق کارگزار و در پلتفرم جداگانه ای از متاتریدر انجام می پذیرد.

 

اگرچه پلتفرم متاتریدر 4 از گردانه معاملات خارج نشده است و همچنان توسط کارگزاران و معامله گران بازار فارکس استفاده می شود، ویژگیهای نسخه 5 متاتریدر نیز جای خود را در میان معامله گران به خوبی پیدا کرده است و شاید بتوان آن را بهترین اپلیکیشن فارکس دانست.
پلتفرم های معلاملاتی آنلاین و معایب آنها
انتخاب پلتفرم های تجاری مناسب و بطور ویژه اپلیکیشن فارکس حرفه ای بعنوان ابزارهای تجاری برای ورود به بازار تجارت آنلاین از جمله نکات کلیدی بشمار می آید. ممکن است به هنگام کار با یک اپلیکیشن یا پلتفرم به مشکلاتی برخورد کنید که ناشی از نقص فنی سیستم و یا عدم دانش کافی از نحوه عملکرد آن اپلیکیشن می باشد.

از لحاظ بحث فنی در خصوص پلتفرم های آنلاین، چنانچه از پلتفرم های تجاری تحت وب برای دسترسی به بازارهای آنلاین استفاده می کنید حساسیت موضوع به مراتب بیشتر خواهد بود. بعنوان مثال ممکن است در زمان انجام معاملات سرور دچار اختلال شده و سایت مورد نظر شما از دسترس خارج شود. همچنین عملکرد ضعیف اینترنت می تواند مانع بالا آمدن سریع سایت شده و انجام معاملات را نیز به تاخیر اندازد. بدین ترتیب شما زمان مناسب برای ارائه درخواست خرید یا فروش را از دست خواهید داد. در واقع کارایی درست یک پلتفرم آنلاین بویژه در زمان ترافیک اینترنتی که تعداد معامله گران از سراسر دنیا چندین برابر خواهد شد از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد.
سخن پایانی
شغل فارکس مبحثی است که این روزها طرفداران بسیاری داشته و عده ای از این اشتیاق افراد سوء استفاده کرده و همه چیز درباره فارکس و ورود به فارکس را که باید گفته شود، نمی گویند. در این مقاله تمام تلاشمان برای آموزش فارکس، ورود به فارکس و بازار فارکس در ایران بود. همچنین به سوالاتی از قبیل آیا فارکس سودآور است؟، آیا با شغل فارکس می توان پولدار شد و فارکس چگونه کار می کند نیز پاسخ دادیم. اگر طی این مقاله با ما همراه بوده اید، احتمالا الان راحت تر می توانید درباره مسئله شغل فارکس و مهمتر از آن مسئله فارکس شغل اول، تصمیم بگیرید. بروکر نیکس با ارائه بهترین آموزشهای فارکس و مشاوره در زمینه سرمایه گذاری، سال هاست که شغل فارکس را به عنوان شغل اول به بسیاری از کاربران خود تقدیم کرده است.

administrator

نظر دهید