در این قسمت از سری مقالات آموزش فارکس، به بررسی (تحلیل بنیادین) میپردازیم. با ایران بروکر در این مقاله همراه باشید.
قبلاً هم در درسهای مقدماتی خلاصهای در مورد تحلیل بنیادین به شما ارائه دادیم! حالا بیایید به اصول و مبانی آن بپردازیم!
تحلیل بنیادین چیست و آیا لازم است از آن استفاده کنیم؟
وقتی میشنوید کسی در مورد اصول بنیادین صحبت میکند در واقع در مورد اصول بنیادین اقتصادی کشور یا اصول بنیادین اقتصادی کشوری که میزبان ارز است، صحبت میکند.
اصول بنیادین اقتصادی شامل اطلاعات زیادی است که به شکل گزارشهای اقتصای، سیاسی یا محیطی، و دادهها، اطلاعیهها یا رویدادهای خبری منتشر میشود.
تحلیل بنیادین عبارت است از استفاده و مطالعهٔ این عوامل برای پیشبینی تغییرات قیمت ارز در آینده.
تحلیل بنیادین مطالعهی اتفاقات اقتصادی و مالی است که در جهان و در اطراف ما در حال وقوع است. تحلیل بنیادین بر عناصر کلان اقتصادی (مثل رشد اقتصادی، تورم و بیکاری) تمرکز دارد، چون پیشفرض در این تحلیل این است که همه این عناصر بر معاملات ما مؤثر است.
آمار بنیادین و شکلهای مختلف آن
بر اساس تحلیل بنیادین باید روندهای اقتصادی و اتفاقات ژئوپولیتیکی را مطالعه و رصد کرد تا بتوان قیمت ارز را پیشبینی کرد. به طور خلاصه، تحلیل بنیادین یا Fundamental مطالعه و رصد اخبار مالی و آمار اقتصادی است.
رصد کدام یک از آمار اقتصادی مهمتر است؟
- نرخ بهره
- تورم
- تولید ناخالص ملی (GDP)
- آمار اشتغال
بر اساس تحلیل بنیادین هر رویداد اقتصادی بر قیمت مؤثر است. و این یک دید کلی به ما میدهد که بعد از هر رویداد اقتصادی میتوانیم پیشبینی کنیم قیمت چه تغییری خواهد کرد یا ممکن است چه تغییری داشته باشد.
دادههای بنیادین در اشکال مختلفی رخ میدهند.
میتواند به صورت گزارشی باشد که بانک فدرال رزرو در مورد فروش خانههای موجود در آمریکا منتشر میکند. همچنین ممکن است با توجه به این احتمال که بانک مرکزی اروپا سیاست پولی خود را تغییر میدهد یا نمیدهد، خودش را نشان دهد.
ارائهٔ این دادهها به عموم مردم غالبا تغییر فضای اقتصادی (یا ذهنیت اقتصادی) را به دنبال دارد و باعث واکنش سرمایهگذاران و نوسانگیران میشود.
حتی مواردی هست که گزارش خاصی منتشر نمیشود، اما انتظار برای انتشار یک گزارش هم یکی از اصول بنیادین است.
حتی ممکن است ساعتها یا چند روز قبل از اعلام واقعی نرخ بهره، بازار گمانهزنیها و حدسها داغ باشد و این حدسها سبک سنگین و ارزیابی شود.
زیاد پیش آمده که جفتارزها چند لحظه قبل از اخبار اقتصادی مهم حتی تا ۱۰۰ پیپ هم جابه جا شدهاند و این فرصت خوبی برای معاملهگران شجاع بوده که سود خوبی ببرند.
به این دلیل است که بسیاری از معاملهگران قبل از انتشار آمار و وقایع اقتصادی، آماده و هوشیار پشت سیستم هستند تا سریع تصمیم بگیرند. شما هم اگر میخواهید معاملهگر موفقی باشید، باید همین رویه را پیش بگیرید.
معمولاً آمار و شاخصهای اقتصادی بخش بزرگی از دادههای مورد استفاده در تحلیل بنیادین را تشکیل میدهند. شاخصهای اقتصادی مثل اخطار آتشسوزی در زمانی که درد یا گرما را حس میکند، دیدکلی در مورد این نشان میدهند که اقتصاد یک کشور در چه وضعیتی است.
مهم است که مقدار عددی یک شاخص مهم را بدانید اما پیشبینی بازار و پیشبینی این مقدار نیز به همین اندازه مهم است.
درک صحیح تأثیر حاصل از رقم واقعی در رابطه با رقم پیشبینی شده مهمترین قسمت است. این عوامل همه باید در زمان تصمیم برای معامله مورد بررسی قرار گیرند.
نگران نباشید. سادهتر از چیزی است که به نظر میرسد و لازم نیست اطلاعات فضایی داشته باشید تا بتوانید آن را یاد بگیرید.
پیشنهاد میکنم هر روز به اخبار اقتصادی گوش دهید تا بتوانید با آن پیش بروید.
تحلیل بنیادین ابزار ارزشمندی برای تخمین شرایط اقتصادی آینده است اما برای پیشبینی جهت قیمت ارز چندان مفید نیست.
این نوع تحلیل قسمتهای خاکستری زیادی دارد چون اطلاعات بنیادین که به شکل گزارشها، آمار اقتصادی یا اعلامیه تغییر سیاستهای پولی منتشر میشود، در مقایسه با اندیکاتورها و شاخصهای تکنیکال واقعی، مبهمتر هستند.
تحلیل اخبار و آمار اقتصادی و گزارش دادههای بنیادین معمولاً به این شکل است:
«افزایش نرخ بهره با این درصد ممکن است باعث شود قیمت یورو بالا برود.»
«دلار آمریکا باید با عدد شاخص در فلان محدود باید پایین برود.»
«از زمان گزارش آخر اعتماد مشتریان ۲٪ کاهش یافته است».
گزارش اقتصادی به این شکل است.
بازار تمایل دارد که بر اساس احساسات مردم واکنش نشان دهد. این احساسات میتوانند بر اساس واکنش آنها به گزارشهای اقتصادی، یا بر اساس ارزیابی آنها از شرایط فعلی بازار باشد.
شما درست حدس زدید – هزاران انسان هستند که احساسات و ایدههای مختلفی دارند.
شاید با خودتان فکر میکنید: «خدای من، در تحلیل بنیادین، قطعیتی وجود ندارد!».
در واقع درست فکر میکنید.
امکان ندارد که بتوانید با اطمینان ۱۰۰٪ بفهمید یک جفتارز بر اساس دادههای بنیادین جدید در چه جهتی پیش میرود.
معنایش این نیست که تحلیل بنیادین را باید به کل کنار بگذارید.
به دلیل حجم سنگین دادههای بنیادین موجود بیشتر مردم در درک کامل آنها مشکل دارند.
آنها یک گزارش مشخص را درک میکنند اما نمیتوانند جایگاه آن در تصویر اقتصادی کلیتر را بفهمند. این کار به زمان و درک عمیقتری از دادهها نیاز دارد.
به علاوه از آنجا که بیشتر دادههای بنیادین فقط مربوط به یک ارز واحد هستند، دادههای بنیادین برای ارز دیگر در یک جفتارز نیز مورد نیاز است و باید برای به دست آوردن تصویر دقیق مقایسه شود.
اگر بیش از حد درگیر این شدهاید که گزارشها و دادههای اقتصادی بسیار زیادی را بررسی کنید، خودتان را اذیت نکنید.
همان طور که از اول گفتیم باید یک ارز قوی را با یک ارز ضعیف جفت کنید.
در این مرحله شاید هنوز منتظر جواب این سؤال هستید: «آیا برای معاملهگری موفق اصلا ضروری است که از تحلیل بنیادین استفاده کنم؟»
کاملاً قابل درک است که هر دو دیدگاه طرفداران پر و پا قرص خودش را دارد.
تحلیل تکنیکال روشی است که معاملهگران کوتاهمدت فارکس ترجیح میدهند از آن استفاده کنند و بیشتر بر نمودار و قیمت تمرکز دارند.
معاملهگران میانمدت و بعضی از معاملهگران بلندمدت دوست دارند روی تحلیل بنیادین هم تمرکز کنند چون به ارزشگذاری و قیمتگذاری ارز کمک میکند.
توصیهی عجیبی برایتان داریم: باید از هر دو استفاده کنید!
استراتژیهایی که بر تحلیل تکنیکال متمرکزند وقتی رویداد بنیادین کلیدی رخ میدهد چیزی برای گفتن ندارند.
و همین طور معاملهگرانی که صرفا روی تحلیل بنیادین تمرکز کردهاند، فرصتهای کوتاهمدتی را که الگوها و نمودارها و سطوح تکنیکال نشان میدهند، از دست میدهند.
ترکیبی از تحلیل تکنیکال و بنیادین تمام زوایا را پوشش میدهد.
شما از انتشار برنامهریزی شده یک رویدار خبری اقتصادی آگاهی دارید، اما میتوانید ابزارها و الگوهای تکنیکال مختلفی را که بازیگران بزرگ بازار روی آنها تمرکز دارند نیز شناسایی و از آن استفاده کنید.
در درس بعدی در مورد عوامل بنیادین اصلی که روی ارزها اثر میگذارند بحث میکنیم. این عوامل عبارتند از نرخ بهره، سیاستهای پولی و گزارشهای اقتصادی که بازار را تغییر میدهند.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.